C4L-E – actueel

april 2020: laat u helpen met de Nederlandse taal: online helpen wij u naar foutloos spellen en formuleren. T 06 33843766 M info@C4L-E.nl


januari 2020: met succes is het icoonproject Jongerenraad Going4OneAltena afgerond. De fusieraad nam het besluit om een doorstart te maken. Dus de Jongerenraad voor de nieuwe gemeente Altena is een feit. De jongerenraad heet voortaan: Jongerenraad Going4Altena. Deze raad bestaat uit 18 tot 21 jongeren. Op dit moment is er plaats voor drie jongeren uit de gemeente Altena. Dus ben je tussen de 13 – 23 jaar dan ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden via FaceBook, Instagram de site www.jongerenraadgoing4altena.nl


december 2017: Jongerenraad Going4OneAltena bezoekt de opening van de nieuwe locatie voor de jeugd in Werkendam.

6 december 2017: Vandaag mocht ik aanwezig zijn bij een jeugdoverleg, dat georganiseerd werd vanuit de gemeente Werkendam. Hier werden door verschillende experts/professionals, de jeugd- en drugsproblematiek besproken. Ik heb mij hier mogen introduceren namens de jongerenraad en heb mij verder kunnen oriënteren hoe wij als jongerenraad eventueel het jeugd- en drugsprobleem kunnen aanpakken. Het was erg interessant om te zien hoe de experts/professionals zich inzetten voor de jongeren! – Jade Buchholtz


november 2017: Jongerenraad Going4OneAltena bezoekt Sliedrechts jeugdburgemeester in het kader van research voor het voorstel richting de nieuwe gemeente Altena


november 2017: C4L-E – Correctie start met redactiewerk voor een aantal uitgaves van bedrijven uit het Land van Heusden en Altena.


2018: onderzoek naar structurele participatie hbo en het project Going4Success-REAP.


mei 2017: De Jongerenraad Going4OneAltena is gestart onder projectleiderschap van het C4L-E. Tot 1 januari 2019 zal deze raad als experiment functioneren voor de op te richten Jongerenraad Altena. Naast de aanpak van thema’s zal de raad onderzoek doen naar hoe een jongerenraad kan functioneren in de nieuwe gemeente Altena. In januari 2019 zal de nieuwe jongerenraad officieel bevestigd worden.


mei 2017: twee studenten zijn zeer succesvol sinds twee jaar aan de slag bij de bedrijven Kwetters Eieren en Bax-Van Kranenburg. Vijf andere studenten hebben een aantal maanden voor bedrijven gewerkt of hebben (afstudeer)onderzoek gedaan. Het verrijkt zowel de student als de ondernemer. Het project Going4Success-REAP blijft doorgaan als project met als doel voor de mbo-, hbo- of wo-student opbouw van je CV en mogelijk een baan in het Land van Heusden en Altena. Het C4 L-E helpt je om een match te maken.


september  2016 – heden: een aantal bedrijven en studenten werd geholpen door het C4L-E. Behoefte aan lessen op maat: verfris of verdiep je kennis.


24 juni 2016: tweede pitchronde in het Altena KennisPunt te Wijk & Aalburg. 10 jonge studenten hielden een pitch voor MKB Aalburg , Woudrichem en Werkendam.


23 juni 2015: Kick Off van het Center for Learning and Entrepreneurship in Altena KennisPunt te Wijk & Aalburg. Het C4L-E heeft als missie de leefbaarheid van een regio te borgen. Fons Naterop, burgemeester van de gemeente Aalburg,  heeft samen met Leny van der Ham de banier onthuld.


Het doel van het C4L-E is vierledig: jonge hoogopgeleide werknemers in de regio houden;  jeugdwerkeloosheid verkleinen; topsectoren versterken; laaggeletterheid verkleinen. Het C4L-E zal een aantal projecten ontwikkelen. Het eerste project is Going4Success-REAP, dat dankzij subsidiering van het REAP kon starten.