Center for Learning and Entrepreneurship in Altena KennisPunt

23-06-15 admin 0 comment

De Kick Off van het Center for Learning and Entrepreneurship in Altena KennisPunt was succesvol voor de 5 hbo-studenten en de bedrijven: er zijn 5 matches! Het C4L-E heeft als missie de leefbaarheid van een regio te borgen. Leny van der Ham onthulde de banier, die vanaf dat moment het C4L-E symboliseert.

Untitled

Het doel van het C4L-E is vierledig: jonge hoogopgeleide werknemers in de regio houden; jeugdwerkeloosheid verkleinen; topsectoren versterken; laaggeletterheid verkleinen. Het C4L-E zal een aantal GEPL Foto C4L1projecten ontwikkelen. Going4Success is het eerste project: jongeren worden voor een dag(deel) per week gedurende 4 jaar. als werknemer gekoppeld aan bedrijven uit de drie gemeentes in het Land van Altena. Indien de student in 4 jaar zijn HBO/WO-opleiding afrondt, heeft hij in elk geval nog een halfjaar een baan bij het bedrijf. Per jaar kan er een uitruil plaatsvinden; de student kan dus maximaal bij 4 bedrijven werken. De student doet betaald werk op HBO/WO-denkniveau. De student en het bedrijf worden begeleid door een coach. Going4Success investeert op deze wijze in jongeren en in werkgevers; beide partijen werken immers aan de toekomst van de samenleving in het Land van Altena.

 

Van links naar rechts: Florent, Mike, Rick, Ton, Van der Ham, Umut, burgemeester Naterop