MDT: Maatschappelijke DienstTijd

december 2023 – december 2025: MDT: PWS
Het Center for Learning and Entrepreneurship is voornemens een groot MDT-traject te starten voor ten minste 150 jongeren in eerste instantie.
Het project heet MDT: PWS en is bedoeld voor alle jongeren in Nederland in de leeftijd vanaf 12 tot maximaal 21 jaar. Je krijgt informatie over MDT: je werkt aan je eigen talenten, je ontmoet anderen en je doet iets nuttigs voor de maatschappij.

Doe je mee, dan doe je de intake met een MDT-coach. Je kunt je MDT alleen doen of in een zelf gekozen groep. Je ontvangt ondersteuning en trainingen. Een MDT duurt 80 uur en doe je in minimaal 1 tot maximaal 6 maanden. En je ontvangt een MDT-certificaat.

Je mag de MDT altijd doen; wie je ook bent!
Je kunt de MDT inzetten voor je s
chool.

Je loopt volgende stappen:

1) oriënteren: met wie en waar ga je de MDT doen (4 uur);
2) plannen: wat ga je doen (5 uur);
3) uitvoeren: je gaat aan de slag (65 uur);
4) presenteren/pitchen: je vertelt aan elkaar (3 uur);
5) terugkijken: wat hebben wij geleerd (3 uur).

Waar gaat het vooral om bij MDT?

  • Talentontwikkeling: Kies (met anderen) een MDT en krijg inzicht in jouw talenten en ontwikkel deze. Leg je ervaringen vast in je online MDT-Dossier.
  • Iets doen voor een ander: Zet je in voor een ander en ervaar hoe waardevol het is een bijdrage te leveren en het verschil te maken.
  • Ontmoeting tussen jongeren en andere doelgroepen: Ontmoet jongeren uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden. Je leert van elkaar en raakt geïnspireerd.

Bij MDT ervaar je de echte wereld. Ga aan de slag in de maatschappij en leer in de praktijk. Het gaat om jouw ervaring en de bijdrage, die je levert als burger en de energie die je ervan krijgt. Het MDT-programma is een aanvulling op jouw persoonlijke ontwikkeling.