“Maak een betere wereld door anders georganiseerd onderwijs”

05-05-14 admin 0 comment

 

HAM_5096HAM_5101Leny van der Ham (Andel) kreeg de Juryprijs – de Rabo Award – tijdens de ‘Meest ondernemende vrouw van Altena 2014′ verkiezing vanwege haar grote verdiensten binnen het door haar bedachte en opgezette onderwijsprogramma 20-80 learning. Van der Ham werd geprezen om haar ondernemerszin (‘ondernemer binnen het onderwijs’), haar intelligente en goed doordachte onderwijsprogramma. Ze werkt daarbij samen met MKB, Ministerie EZ en zeventien scholen. Ze won de Onderwijsprijs Brabant 2012, Nationale Enterprise Promotion Award 2014 en is finalist voor EEPA 2014 in Europa. Bovendien is zij maatschappelijk onderscheidend actief binnen Stichting Poëzie Land van Altena, als violiste bij Merwe Sinfonieta en als dichteres Marlin J. Peters. De jury noemde haar ‘Een topvoorbeeld van ondernemerschap en daardoor een markante – maar ook prettige – persoonlijkheid binnen het onderwijs.’ De juryprijs werd uitgereikt door Marie-Anne Toenders, directeur Bedrijfsmanagement Rabobank Altena.

Functie: Directeur 20-80learning op Willem van Oranje college; ‘Maak een betere wereld door anders georganiseerd onderwijs in het Voortgezet Onderwijs’ samen met MKB, Ministerie EZ en 17 scholen. Onderwijsprijs Brabant 2012; Nationale Enterprise Promotion Award 2014 en finalist EEPA 2014 in Europa.
Maatschappelijk actief: Stichting Poëzie Land van Altena, violiste Merwe Sinfonieta en dichteres Marlin J. Peters
Inspiratiebron: De mensheid in al haar facetten is mijn inspiratiebron.
Waar sta je over vijf jaar? 100 20-80learning scholen in Nederland en Europa en voor kansarme pubers een International Business College in India.

Foto’s Jan van der Ham